html site templates

Nätverksaktiviteter 2018

6 nätverkträffar från 23 mars till 8 november

Rya Golfklubb - 8 november

Vilken säsong vi haft!

Årets sista nätverksträff är i vanlig ordning en gåsamiddag med underhållning och i år var vi på Rya GK och Restaurang Rya. Totalt var det ca 35 deltagare på plats och vi var uppdukade på två långbord. Men redan till lunch var det ett antal golftokiga deltagare som samlades och sedan spelade man 18 hål, med fantastiska resultat. Vinnaren blev Stefan Axehult på 42 poäng och avslutade säsongen med årets runda. 

När resten ur sällskapet börja anlända så bjöds det på bubbel och mingel och vi samlades i konferensen för att summera säsongen och även gå igenom resutatet av marknadsundersökning som skickats ut under hösten. Mycket intressanta svar på att många gjort affärer under säsongen, men även gett oss rekommendationer på hur vi kan utvecklas och vad de själva vill göra under 2019.

Sedan var det dags för gåsamiddagen och på menyn stod det svartsoppa eller svampasoppa. Större delen hade valt svampsoppa, men det var många som i efterhand önskar att de valt svartsoppan, som var väldigt god. Middagen fortsatte med gåsen och det blev lite tystare i lokalen när deltagarna började äta, troligtvis var det väldigt gott med tanke på ljudnivån sjönk. Under efterrätten tog underhållningen fart, och fart blev det på både deltagare och underhållningen. Helsingborgs rockbandet Bai Bang spelade en intim och fantastiskt konsert i Ryas klubbhus. Innan själva konserten höll sångaren Diddi en långt och roligt tal om bandets resa och dess kopppling till golf. Det var allt från att man letade golfbollar som barn, till musikvideo inspelning på Rya golfbana till golf med Alice Cooper. Inte helt otippat blev det ett antal extranummer för det bra fart på deltagarna under efterrätten.

Vi som arbetar bakom nätverket skulle rikta ett stort tack till alla varit deltagit under året på alla nätverksträffar och kontaktat oss under säsongen. Både med frågor och förslag på aktiviteter och utveckling av nätverket. Tack också till alla golfanläggningar, restauranger, tränare, klubbchefer och personal som bidragit för att kunna genomföra nätverket 2018.


Agenda för den 8 november:

    - 18.00 Välkomstdrink och mingel

    - 19.00 Middag med underhållning

        - Meny 1

            - SVARTSOPPA (alternativt svampsoppa med örtcreme)

            - GÅS stekt kulpotatis, rödkål, gräddsås, äppelmos

            - ÄPPLEKAKA vaniljglass, rostade mandlar

        - Meny 2

            - SVAMPSOPPA med örtcreme

            - TRYFFELRISOTTO med parmesan och kantareller

            - ÄPPELKAKA vaniljglass, rostade mandlar

       - 22.00 Avslutning


Landskrona Golfklubb - 18 oktober

En tanke är bara en tanke och inget annat mer än en tanke...

Denna nätveksträffen arrangerdes på Landskrona Golfklubb i ett små kyligt oktober och vi hade massor på agendan. Deltagarna trillade in efterhand och surret gick igång omgående medan man fyllde sin tallrik med frukostbullar och fyllde sin kaffekopp med varmt kaffe. Den dagen började vi lära känna nya personer från golfklubbarna. Louise Friberg från Rya inledde att presentera sig och sedan tog Mölle GK nya klubbchef, Jennifer Allmark, tillfället i akt att berätta om sig själv och sin bakgrund. Jennifer tar över efter Peter Tublén som går till Söderåsens GK.

Efter alla presentationer och frukosten börjar sjunka in, så fick Dennis Westerberg ta över scenen och föreläsa för våra företagsledare. Dennis sammanfattade i stort sett alla sina föreläsningar. Dvs arbetsglädje, bara en tanke, psykisk (o)hälsa, att vara i zonen och tvärtom ledarskap. Det var väldigt intressant och Dennis är en fantastisk föreläsare som verkligen bjuder på sig själv. Man kunde känna hur obekväm stämningen blev och i nästa sekund så skrattades det. Otroligt intressant.

När nätverksträffen var slut för dagen var många av deltagarna som stannade kvar och drack en extra kopp kaffe, och de som inte valde att stanna kvar i lokalen begav sig ut på banan för spel och mer nätverkande. 

Tack Dennis för din föreläsning och engagemang! 


Agenda för den 18 oktober:

    - 07:30 Samling - Samling, info, frukostbuffé

    - 08.00 Föreläsning med Dennis

    - 10.00 Golf för de som önskar


Mölle Golfklubb - 30 augusti

Imponerande insats trots ihärdigt regn

Då var det dags att kora 2018 års Företagsmästare med Nordvästra Skånes Golf & Företagsnätverk. Vi har begett oss norr ut för att försöka bemästra både naturskön miljö och en golfbana som utmanar samt ett väder som vi trodde nästan hade försvunnit. Som det regnade, från morgon till kväll. Vi var väldigt oroliga att det skulle bli många avhopp under morgonen, men, alla ställe upp i tävlingen som anmält sig. Mycket imponerade kämpar vilja och tävlingsinstinkt att vilja bli årets företag. 

Frukost, scorekorts utdelning, information om tävlingen och mental förberedelse för att bege sig ut på banan i detta ihärdiga regn. Väl ute på banan så lättade stämningen alla såg ut att trivas och det skrattades en hel del mellan de tunga regndropparna som föll från himlen. När man tog sig förbi klubbhuset bjöds det på kaffe, fika och lite choklad, allt för att hålla humöret upp på deltagarna. 

I och med regnet tog det tid ute på banan och vissa scorekort såg lite ut som om de kom direkt från att ha legat i en byxficka och blivit tvättade… Men vi kunde trots allt räkna ut scoren och det var överlag väldigt bra resultat. Stort grattis säger vi till Rasmus och Robert från KOL Helsingborg som tog hem årets Företagsfinal 2018. 

Nordvästra Skånes Golf & Företagsnätverk vill också säga tack till Titleist, Footjoy, NIKON och Golf Club Fleesensee som sponsrat prisbordet.

Tack till alla som deltagit och fantastiskt kämpat i detta vädret. Nu tar vi nya tag och varvar ner också ses vi på Landskrona i oktober.


Agenda för den 30 augusti:

    - 08:00 Samling - Samling, info, kaffe & fralla

    - 08.30 Uppvärmning

    - 09.00 Kanonstart

    - 13.30 Lunch och prisutdelning

    - 14.30 Slut



Vasatorps Golfklubb - 30 maj

Årets viktigaste utbildningsdag

I maj när man börjar vänja sig vid det härliga vädret, så tog moder natur och höjde sig ännu en nivå och levererade strålande sol och vindstilla väder. Stundtals var det nästan olidligt men det var en härlig stämning på deltagarna och alla var taggade att få utbildning av golfklubbarnas fantastiska tränare. Morgon inleddes i vanlig ordning med mingel och frukost innan Tim presenterade Vasatorp och de nya företagen fick presentera sig. Därefter gick vi igenom dagens agenda och hålltider samt att alla tränarna fick presentera sig. 

Förmiddagen flöt på alldeles utmärkt och vi hade fyra stationer (långa slag, putt, bunker och chip) utspritt på Vasatorps träningsanläggning. Solen gjorde sitt och vi fick ta ett antal dricka pauser för att inte tappa fokus. Stämning var precis som tidigare väldigt hög och det såg väldigt bra ut på flera håll. 

Denna träningsdagen är väldigt uppskattad och ger ett stort mervärde för nätverkets deltagare. Efter denna tredje nätverksträff var över var det närmare 15 personer av 23 anmälda de som valde att fortsätta nätverkandet ute på golfbanan. 

Nu tar vi ett välförtjänt sommarlov och förädlar den kunskap som vi fått ta till oss på Vasatorp. Sedan tar vi nya tag i augusti på Mölle Golfklubb och Företagsfinalen.

Tack för denna våren också ses vi igen den 30 augusti!

Trevlig sommar


Agenda för den 30 maj:

- 08:00 Frukost -

    - Programpresentation

    - Presentation av nya företag

    - Presentation av klubbarnas PROs

- 09:00 Samling på övningsområdet

- 10:00 Fika 

- 11:00 Avslutning

- 11.30 Lunch och spel för de som önskar



S:t Arild Golfklubb - 20 april

Wow, vilken dag det blev på S:t Arild Golfklubb.

Årets andra nätverksträff inledes med kaffe och fralla samt att alla fick ett scorekort och den årliga nätverkströjan. Som vanligt är samtalen igång snabbt och ljudnivån stiger efterhand fler anländer.

Klockan 8 är det fullt hus i klubbens konferens sal och solen strålar som aldrig förr. Peter Larsson, ny VD och sportchef på S:t Arild, hälsade alla välkomna och inledde med att berätta om klubbens historia och hur organisationen ser ut idag, där Peter och hans fru Therés tillsammans med André Svensson och tourproffset Isabella Ramsay kommer hålla i klubbens träning.

Därefter var det alla nya företag som inte var med sist eller som var helt nya i nätverket att få presentera sig inför resten av gruppen. Efter dessa presentationer fick vi möjligheten att lära känna vår nya samarbetspartner Golf Club Fleesense och dagen till äran var dess representant Patrick Kroos på plats. Patrick höll ett kort föredrag om golfklubben och alla deras faciliteter, hotell/spa och Schlosshotel Fleesensee. Som även avslöjade att förstapriset till dagens korthålsmästerskap var en weekendresa för två Fleesensee och direkt höjdes ljudnivån i loken. Strax därefter var det dags att bege sig ut till Arilds fantastiska korthålsbana för att avgöra det årliga mästerskapet.

Korthålsmästerskapet gick till så att alla bollar lottades så man fick gå med någon ny i årets nätverk samt företagare från andra golfklubbar. Efter den första rundan samlades alla vid första tee för kaffe och fika. Därefter skickades alla deltagarna ut igen fast denna gången var bollarna lottade efter leaderboarden. Därmed fick de flesta helt nya spelpartners att samtala med under den sista rundan. 

När sista rundan sedan var klar och alla scorekorten var insamlade och Peter och Patrik skulle presentera resultaten stod alla samlade återigen vid första tee och man kunde känna spänningen i luften. Överst på pallen blev Daniel Lindecrantz från Acushnet på 53 slag, stort grattis till vinsten! Tvåa och trea blev Jimmy Heijel från Skandia och Ulf Löwander på ERA Löwander och partner. Stort grattis även till er. Nordvästra Skånes Golf & Företagsnätverk säger grattis till vinsten och hoppas Daniel får en trevlig resa till Golf Club Fleesense. Patrick Kroos var snabbt framme och kunde tänka sig att följa med och översätta åt Daniel.

Hela dagen avslutades med att några stycken stannade kvar och åt lunch ihop innan de gick ut och spelade nio hål och fortsatte sitt nätverkande.

Stort tack till alla som var på plats och för ert engagemang. Nu ser vi fram emot nästa nätverksträff som är på Vasatorps Golfklubb och den dagen kommer handla om träning och utbildning.

Vi ses den 30 maj!


Agenda för den 20 april:

- 08:00 Frukost och utdelning av scorekort och nätverkströja

    - Programpresentation

    - Presentation av nya företag

    - Patrick Kroos / Golf Club Fleesensee

- 09:00 Tee off på korthålsbanan (två klubbor och en putter)

- 10:00 Fika och omlottning

- 11:00 prisutdelning

- 11:30 Lunch och spel för de som önskar



Söderåsens golfklubb - 23 mars

Vilken start vi fick av årets säsong! 

Inför årets säsong start har alla golfklubbar arbetat i motvind pga snö och minusgrader. Trots en stängd golfbana var det många som var intresserade att nätverka och skapa nya kontakter. Under årets första träff var det 29 företag på plats för att få möjligheten att presentera sig och träffa både gamla och nya deltagare. Nätverksträffen inleddes med kaffe, fralla och fritt mingel och det tog inte lång tid innan sorlet steg och alla var igång och pratade. Klockan 8 var det dags att ta plats vid sitt bord och Patrik Brorsson inledde med att presentera sig själv samt berättade bakgrunden till hur Nordvästra Skånes Golf- & Företagsnätverk startades. Idéen föddes av den gamla klubbchefen Håkan Anderberg från Landskrona GK som hade en önskan om ett större samarbete mellan dessa 6 golfklubbarna där Patrik under sin klubbchefsutbildning 2014-2016 och tillsammans tog dom fram ett koncept vid deras klubbchefsmöten. Sedan fick vi också veta bakgrunden och historien om Söderåsens GKs start och resa fram till idag, men fick även en inblick klubbens framtida satsningar med flera nya mötesplatser.

Därefter fick var och en av deltagarna presentera sig och berätta kort om sig själv, vilken roll de har, var och vad de arbetar med samt om dom vart med innan eller var nya för året. Intressant att höra allas presentationer om vad alla arbetar med och deras genuina intresse för golfen, vilket är röda tråden och gemensamma nämnare för alla deltagarna.

Golfnätverket har även ett antal partners som också fick presentera sig och sina produkter, på plats under fredagen var Fredrik och Daniel från FootJoy och Titleist som berättade om sin coperateavdelning där de tar fram custom made produkter och förpackningar. En annan partner som också finns med sedan första året är Nikon, som tyvärr fick ställa in pga sjukdom, men som kommer att vara med längre fram istället. En nyhet för i år är vårt samarbete med True Golf Marketing och Golfclub Fleesensee, som kommer vara med och presentera sig på S:t Arild i april. Därefter avslutades förmiddagen och de som var sugna på golf trotsade vädret och gick ner till rangen där Johan Andersson och Tom Wingårdh stod och planerat för en timmes utbildning. 

Stort tack till alla som var på plats och för ert engagemang. Jag hoppas att fler kan vara med på S:t Arild, där kommer det bjudas på fler intressanta samtal, gästföreläsningar och fin golf.


Agendan för den 23 mars:

 - Frukost & mingel

 - Bakgrunden till NVGSF & årets program

 - Presentation av klubbarna

 - Företagspresentation 

 - FootJoy, Titleist, Nikon och True Golf Marketing (Fleesensee Golf Club)

 - Träning 


Kontaktuppgifter
Ted Roos
Email: b2b@golfnatverk.se
Mobil: 0735-311927

Hemsida
www.golfnatverk.se


Tack för ditt mail! Jag kontaktar dig inom kort. Ha en fortsatt bra dag!